אבטחת מכשירים ניידים - Mobile Security
עבור למאמר
מבוא: אמצעי הגנה על תחנות קצה
ישנם מגוון אמצעי הגנה שניתן ליישם על תחנות קצה כדי להגן מפני איומים אלו. אמצעי ההגנה העיקריים כוללים:
- אנטי-וירוס: תוכנות שמטרתן לזהות ולחסום וירוסים.
- אנטי-תכנות זדוניות: תוכנות שמטרתן לזהות ולחסום תוכנות זדוניות.
- השלב הבא בתחכום ההגנה על תחנת קצה:
- EPP (Endpoint Protection Platform): פלטפורמה המאחדת מספר אמצעי הגנה על תחנות קצה, כגון אנטי-וירוס, חומת אש, מניעת כניסה לא מורשית ועוד.
- EDR (Endpoint Detection and Response): מערכת שמטרתה לזהות ולעקוב אחר אירועי סייבר בתחנות קצה.
- התקדמות והרחבת ההגנה:
- MDR (Managed Detection and Response): שירות ניהול EDR שמבוצע על ידי מומחה סייבר.
- 6XDR (Extended Detection and Response): מערכת EDR מתקדמת שמשתמשת במידע מכל מערכות האבטחה בארגון כדי לזהות ולעקוב אחר אירועי סייבר.
- פתרונות נוספים להגנת תחנת קצה:
- HIPS (Host Intrusion Prevention System): מערכת שממוקדת בהתנהגות התוכנות ובזיהוי פעילויות חריגות או חשודות, אשר מטרתה למנוע ניסיונות גישה בלתי מורשים, למנוע התקפות על חולשות בתחנה, וניסיון להשתלט על המערכת.
- HFS (Host Firewall System): חומת אש הפועלת ברמת המחשב, ויכולה לקבוע אילו תוכנות ושירותים מותר להם לשלוט בתנועת הרשת, ולא רק זיהוי וחסימה של תוכנות זדוניות על פי חתימות או התנהגות.
- Device Management: כלי לניהול ותחזוקה של מכשירים, מכונות וירטואליות, מחשבים, ניידים ומכשירי IoT.
- הצפנת דיסק: מנגנון אבטחה המשמש להגנה על נתונים על ידי המרתם לקוד בלתי קריא שלא ניתן לפענח בקלות על ידי אנשים לא מורשים.
- הקשחת תחנות קצה: תהליך כיבוי ו/או חסימה ככל האפשר של אופציות המהוות נקודות חדירה פוטנציאליות במכשיר
- DLP (Data Loss Prevention): מערכת שמטרתה למנוע דלף מידע. המערכת מונעת את הוצאת המידע החוצה מהארגון באופן לא חוקי או בלתי מורשה.
סדר ההתקנה של אמצעי ההגנה
לרוב, מומלץ להתקין את אמצעי ההגנה על תחנות קצה בסדר הבא:
- אנטי-וירוס ואנטי-תוכנות זדוניות: אלו הם אמצעי ההגנה הבסיסיים ביותר. תוכנה המיועדת להגן על מחשבים מפני תוכנות זדוניות, כגון וירוסים, רוגלות, תולעים ותוכנות ריגול. אנטי וירוסים פועלים על ידי זיהוי חתימה של תוכנות זדוניות ידועות.
- הקשחת נקודות קצה.
- EPP: או Endpoint Protection Platform, הוא פתרון אבטחת נקודות קצה המכיל מספר רכיבים, כגון אנטי וירוס, חומת אש, מנהל התקנים ועוד. EPP מספק הגנה רחבה יותר מאשר אנטי וירוס בלבד, אך הוא עדיין מתבסס על זיהוי חתימה של תוכנות זדוניות ידועות.
- EDR: מספק יכולות מתקדמות יותר לאיתור אירועי סייבר. EDR, הוא פתרון אבטחת נקודות קצה מתקדם יותר מאשר EPP. EDR משתמש בניתוח התנהגות אנושית כדי לזהות פעילויות חשודות, גם אם הן לא קשורות לחתימה של תוכנות זדוניות ידועות.
- 5MDR: מספק שירות ניהול EDR מקצועי, שירות המסופק על ידי ספק שירותי אבטחה מנוהל (MSSP). כולל בדרך-כלל התקנה, תצורה, עדכון, ניטור ותגובה למתקפות סייבר.
- XDR: או גילוי והגנה מורחבים לכל התקנים, הוא התפתחות של EDR המרחיבה את היכולות שלו כדי לזהות ולעקוב אחר התקפות סייבר גם מעבר לנקודות קצה. פתרונות XDR יכולים להתחבר למגוון מקורות נתונים, כגון רשתות, ענן, נתונים של התקנים ניידים ונתוני מודיעין סייבר. זהו אמצעי הגנה מתקדם ביותר שמשתמש במידע מכל מערכות האבטחה בארגון.
- HIPS ו-HFS: HIPS ו-HFS מספקים הגנה נוספת מפני חדירה והתקפות.
- DLP: DLP מספק הגנה מפני דלף מידע.
- הצפנת דיסק.
קשרי גומלין:
- אנטי וירוס הוא חלק מ-EPP. כל פתרון EPP כולל אנטי וירוס, אך הוא עשוי לכלול גם רכיבים נוספים, כגון חומת אש, מנהל התקנים ועוד.
- EDR הוא התפתחות של EPP. EDR משתמש בניתוח התנהגות אנושית כדי לזהות פעילויות חשודות, גם אם הן לא קשורות לחתימה של תוכנות זדוניות ידועות.
- MDR יכול לכלול EDR. שירותי MDR רבים כוללים EDR, אך הם עשויים גם לכלול רכיבים נוספים, כגון שירותי מודיעין סייבר, תגובה למתקפות סייבר ועוד.
- XDR הוא התפתחות של EDR. XDR משתמש בניתוח נתונים ממגוון מקורות, כולל נקודות קצה, רשתות, ענן ועוד, כדי לזהות ולעקוב אחר התקפות סייבר.