ואצאפ

איך לבחור מכללה ללימודי סייבר?

אני רוצה ללמוד סייבר. איך מתחילים? איזה מכללות מלמדות סייבר? האם יש מסלולי לימוד לסייבר? איך לבחור מכללה לסייבר? האם יש קורס סייבר מומלץ? איך אני יכול לעשות השוואה של מכללות סייבר? האם יש טיפים לבחירת מכללת סייבר? על כל אלו, ננסה לענות כאן.

עשרה פרמטרים לבחירת מכללה ללימודי סייבר

מתעניין בלימודי סייבר? אל תירשם לפני שאתה שואל את השאלות הנכונות.

אני רוצה ללמוד סייבר. איך מתחילים? איזה מכללות מלמדות סייבר? האם יש מסלולי לימוד לסייבר? איך לבחור מכללה לסייבר? האם יש קורס סייבר מומלץ? איך אני יכול לעשות השוואה של מכללות סייבר? האם יש טיפים לבחירת מכללת סייבר?

על כל אלו, ננסה לענות כאן.

תחום הסייבר נחשב כיום לאחד המבוקשים בעולם.

למרבה הצער, בכל מקום שיש "כסף", יש גם תופעות לוואי לא נעימות, לשון המעטה. לצד מכללות ראויות, נמצאים כיום בתחום "מכירות קורסים", גם גופים בעלי אוריינטציה חסרת אחריות. לכן, הדרך להיכנס אל ענף הסייבר המבוקש הזה, מתחילה בבחירה זהירה ונכונה של מכללה. שיווק אגרסיבי, הבטחות מופרזות ותעודות נוצצות אינם ערובה להכשרה איכותית או לקריירה מוצלחת. לפני שתשקיע זמן וכסף, חשוב שתבחן את המסלול באופן ביקורתי – בדיוק כפי שמומחה סייבר בוחן מערכת לאיתור חולשות. הנה הרשימה שתעזור לך להבין מה באמת חשוב כשבוחרים מכללה בתחום.

(פרמטרים שקל יחסית לבדוק, גם אם אינך מבין בתחום או מכיר מכללות)

 

  1. האם ביקרת במכללה עצמה? לא ביקרת? אבוד! זהו הכלל הבסיסי ביותר. כל שאר הכללים חסרי משמעות. שמעת תירוצים? דחיות? כן. זו בדיוק הבעיה...
  2. ראשית ובראשית? "גוגל רוויו". האם יש למכללה שם שמכירים בתעשיית הסייבר: בדוק את שם המכללה ב-Google יחד עם המילים "ביקורות" או "Review". בגוגל קשה מאוד לזייף ביקורות של בוגרים ותלמידים והציון הכולל שקובעת גודל נחשב למדויק.
  3. דבר עם בוגרים של המכללה: שאל: "סיימת את הקורס – מצאת עבודה? היית מרוצה?" אם אפשר, בקש לדבר עם בוגרים אמיתיים – לא רק תגובות באתר. סטודנט לשעבר יגיד לך את האמת. לא בטלפון! הרי סיכמנו שחייבים להגיע למכללה. 
  4. בדוק מראש מי המרצים: בקש פרטים עליהם. תשובה מגומגמת? בעיה אמיתית. מתחמקים ממענה? זו נורת אזהרה. אין סיבה משום סוג להתחמקות.
  5. שאל כמה שעות לימוד התכנית כוללת: קורס טוב לא נמשך רק כמה עשרות שעות. שילבו בקורס אחד כמה מקצועות? כנראה שלא תצא ממנו עם אף מקצוע אמיתי. ולא פחות חשוב: כמה לומדים בכתה? כמה בבית?
  6. שאל אם יש תרגול מעשי לאורך הקורס: אתה לא אמור רק לשבת ולהקשיב. שאל: "האם מתרגלים על מחשב? האם יש מעבדה או סימולציות?" אם לא – זה קורס תאורטי מדי. אחד "הפטנטים" של סוחרי קורסים, הוא לטעון ש"לנו יש סימולטור של NASA / F-35, ואנחנו היחידים...". זה "לא".
  7. בדוק אם יש מי שילווה אותך אם תתקשה: שאל: "אם קשה לי, יש עם מי לדבר? יש סיוע, תגבור, תמיכה בלמידה?" מכללה רצינית תדאג שתצליח – לא רק שתשלם.
  8. שאל באופן מפורש מי צריך להירשם לקורס כזה? מי ישב איתי בכתה?: מתחילים? מתקדמים? מה הידע הקודם (אבל פירוט מלא).
  9. שאל באופן מפורש איזה עבודה מוצאים אחרי הלימודים, ואיך מתקדמים: פירוט מלא. אגב, מדוע רק לאחר הלימודים? מדוע לא להשתלב בתפקיד פשוט כבר בשליש הראשון של הלימודים?
  10. התחייבות לעבודה... טריק ישן מאוד. בחוזה כזה יש יותר חורים מנייר. לאיש המכירות אין בעיה לעמוד בהסכם, בדרך יצירתית, ולטעון ש"אתה לא רצית". במקרים רבים, לא תוכל לדעת מי הוא, ולעולם לא יאפשרו לך לפגוש אותו. בדוק מה קורה אחרי הלימודים – לאן זה מוביל: שאל ישירות: "מה אחוז הבוגרים שמוצאים עבודה?" בקש לראות דוגמאות של תפקידים אמיתיים שבוגרי המכללה הגיעו אליהם. זוכרים שאפשר לדרוש ללכת לשיעור דוגמה? לכו לשיעור של "ותיקים שכבר לומדים, ושאלו אותם!
  11. האם נותנים לך להתרשם בשיעור ניסיון? קורס אמיתי לא חושש לפתוח דלת – גם אם זה לשעה אחת. שיעור ניסיון (או סרטון לדוגמה) יכול לעזור לך להבין אם השיטה והמרצה מתאימים לך. מתחמקים? כל פעמוני ההזהרה מופעלים.

 

שכחת לברר? שכחת לשאול את אנשי הסייבר עצמם? האמנת לאיש מכירות הראשון "נפל" עליך? אל תתפלא.